Koude rode biet soep met yoghurt
Sinds een paar jaar ben ik helemaal ‘into’ rode biet in alle mogelijke vormen en gerechten…
- Rauw: Salade van rode biet, wortel en appel
- Gestoomd: Gestoomde groenten met een yoghurtsausje met curry
- Geroosterd: Geroosterde wintergroenten
- En zelfs in gebak: Brownies met rode biet
Vacuüm bieten
Aangezien verse rode bieten in de oven garen of koken nogal veel tijd vergt (reken toch op +/-40 min), ga ik echter ook vaak voor gemakkelijk en koop ik een pak voorgekookte, vacuüm getrokken, rode bieten. Met als gevolg dat het er ineens vier zijn en dat ik er altijd wel een beetje van over heb. Want elke dag rode biet eten is een beetje teveel van het goede.
Soep voor warme dagen
In bovenstaand lijstje ontbrak nog een soep en aangezien het nu Zomers warm is, was deze koude rode biet soep met yoghurt de perfecte oplossing. Bovendien is deze soep in 5 minuten klaar! Je doet alle ingrediënten samen in een blender, 2 min mixen en klaar.
De yogurt en citroen maken er een lekkere, frisse soep van.
(bron beeld: shutterstock.com)
Koude rode biet soep met yoghurt
Ingrediënten
- 2 rode biet
- 1/2 citroen(en)
- 3 EL yoghurt
- 1/4 TL zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een blender of in een hoge, smalle kom en mix alles goed door elkaar toto je een ietwat dikkere soep bekomt.
No Comments